Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Christmas memories...

Καλή Χρονιά με Υγεία , Ευτυχία, γεμάτη όμορφες στιγμές και φυσικά πολλές πολλές δημιουργίες!

  Μιας και σήμερα είναι η μέρα που αναγκαστικά με την έναρξη των σχολείων , επιστρέφουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας...Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις αναμνήσεις των φετινών μας διακοπών και ειδικά τις στιγμές που τις έκαναν αξέχαστες.... 
Φέτος τα Χριστούγεννα μας ήταν αρκετά διαφορετικά...και ο λόγος?
Ένα καινούριο μέλος έρχεται σε λίγους μήνες να προστεθεί στην οικογένειά μας!!!

Φυσικά αυτό το γεγονός δεν με κράτησε μακρυά από τις δημιουργίες...αλλά ομολογώ ότι ήταν σκόπιμα περιορισμένες, ώστε να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στα παιδιά, μιας και τους προηγούμενους μήνες τα παραμέλησα λόγω της έντονης αδιαθεσίας που ένιωθα ....

Λίγα γούρια που σας έδειξα εδώ, μερικά μπουκάλια με κρασί που προσφέραμε στις γιορτινές επισκέψεις μας,


ένα κερί,
κάποια ξύλινα στολίδια....και αυτά ήταν όλα!
Από εκεί και πέρα όλες οι δημιουργίες ήταν παρέα με τα παιδάκια μου!
Διαβάζοντας προς το τέλος Νοέμβρη το blog της συνονόματης Λίτσας Φραουλίτσας, πήρα μια υπέροχη ιδέα . Να φτιάξουμε με τα παιδιά μια λίστα με τα πράγματα που ήθελαν να κάνουμε για τα Χριστούγεννα. Και έτσι και κάναμε...
Αυτά ήταν όλα όσα ζήτησαν τα παιδιά! Η δημιουργία μιας λίστας  όμως ήταν δεσμευτική υπόθεση... Όταν υπόσχεσαι στα παιδιά ότι θα κάνεις κάτι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να το κάνεις...μιας και φροντίζουν συνεχώς να στο υπενθυμίζουν!!!Και έτσι δεν αφήσαμε τίποτα από τη λίστα μας απραγματοποίητο!!!
Ξεκινήσαμε με  Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και οι μικροί μάγειρες απόλαυσαν τη διαδικασία παρασκευής τους,
αλλά και  της διακόσμησης τους, που την έκαναν εξολοκλήρου μόνοι τους!( σε όσα μπισκότα απέμειναν.... και δεν φαγώθηκαν πριν προλάβουν καν να διακοσμηθούν....)
Συνεχίσαμε με μπισκοτόσπιτα!
Ομολογώ ότι η διαδικασία "χτισίματός" τους ,ήταν λιγάκι δύσκολη  για τον μικρό ο οποίος περιορίστηκε στο να παρακολουθεί τον αδελφό του και εμένα να "χτίζουμε" και φυσικά να τσιμπολογά τα ζαχαρωτά που είχαμε για τη διακόσμηση. 
Στη διακόσμηση όμως συμμετείχε ενεργά και εκείνος. Και όταν επιτέλους ήταν έτοιμο το μπισκοτοχωριό , τους άφησα να το στολίσουν μόνοι τους για να το ευχαριστηθούν!
Εντάξει, δεν κρατήθηκα....στόλισα και εγώ ένα  σπιτάκι δικό μου, για να νιώσω λίγο παιδί!
Μετά ,αφήσαμε για λίγο την μαγειρική στην άκρη  και πιάσαμε να κάνουμε κάρτες για να συνοδέψουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας.
Εκεί που φτιάχναμε τις κάρτες μας, να σου και ο μπαμπάς μας,γύρισε από το ταχυδρομείο και μας έφερε το υπέροχο δώρο που κέρδισα στο blog της Νίκης. 
Το κουτί του δώρου έκτος των άλλων εκπλήξεων ,ήταν και γεμάτο καραμέλες...κάτι που φυσικά ενθουσίασε τα παιδιά!

Μιας και ο καιρός ήταν απρόσμενα καλός για τέτοια εποχή,  απολαύσαμε αρκετές βόλτες στην εξοχή. 
Σε  μια επίσκεψη μας στην Πάρνηθα προς αναζήτηση λίγου χιονιού,
είχαμε την πιο απρόβλεπτη  συνάντηση...με ένα κοπάδι ελάφια!!
Ήταν τόσο φιλικά και ήρεμα που σε πλησίαζαν μέχρι και να τα χαϊδέψεις.
 Ξετρελάθηκα...περισσότερο και  από τα παιδιά!!!
 Η γνωριμία με τα ζώα συνεχίστηκε με μια επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο,
 όπου περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα.
Επιστρέφοντας όμως διάβασα κάποια άρθρα για την αιχμαλωσία των δελφινιών , τα οποία με έβαλαν σε σκέψεις....(αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα).
Όπως προανέφερα , δεν αφήσαμε τίποτα από τη λίστα απραγματοποίητο και έτσι οι υπόλοιπες διακοπές μας κύλησαν με πολύ παιχνίδι ....(και αναγκαστικώς λίγο διάβασμα...)
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς επιστρέψαμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε όλοι μαζί παρέα την καθιερωμένη βασιλόπιτα , με μια συνταγή που ανακάλυψα πέρσι και νομίζω πώς  θα κάνω χρόνια να την αλλάξω....

Το τέλος της χρονιάς μου επιφύλασσε την πιο όμορφη έκπληξη. Το πιο ωραίο δώρο που πήρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν ένα e-mail που με ενημέρωνε ότι επιλέχθηκα στη δημιουργική ομάδα της decorezerva  !!!
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Decorezerva που εκτίμησαν τα έργα μου και αποφάσισαν να με εντάξουν στη δημιουργική τους ομάδα. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα! Υπόσχομαι να βάλω τα δυνατά μου και να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους! 

Εύχομαι να έχουμε πρώτα από όλα Υγεία και έπειτα  μια όμορφη δημιουργική χρονιά!
Καλή επιστροφή στην καθημερινότητα φίλοι μου.... 

25 σχόλια:

  1. Τι υπέροχη ανάρτηση και πόσο υπέροχος άνθρωπος είσαι, καλή μαμά, νοικοκυρά, δημιουργός και φίλη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου εσύ!Η καλή σου η καρδιά τα βρίσκει όλα καλά και όμορφα! Εύχομαι να έχεις πάντα υγεία και τα όνειρα σου για το μέλλον να γίνουν επιτέλους πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό!

      Διαγραφή
  2. Wow you are so clever so many wonderful things you have made,well done my friend xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι υπέροχα νέα!! Λιτσάκι μου με το καλό να ερθει το μωράκι σας κι η όμορφη οικογένειά σας να μεγαλώσει κι άλλο!!
    Οι δραστηριότητες και τα εργα σας στις διακοπές είναι όλα μοναδικα! Μπραβο σας! Σιγουρα αυτες οι όμορφες αναμνήσεις θα συντροφεύουν τα πιτσιρικάκια σου σ' όλη τους τη ζωή!
    Τα ελάφια είναι υπέροχα ζώα, τα είχαμε δει σ' ενα πάρκο στη Ζακυνθο ημιελεύθερα. Και στο Αττικό είχαμε πάει και τους άρεσε, μετα έφτιαξαν το δελφινάριο και με όσα διαβάσαμε δεν ξαναπήγαμε...
    Συγχαριτήρια και για την επιλογή σου από την decoreserva, μόνο τυχαία δεν είναι, τα έργα σου ξεχωρίζουν πάντα!
    Φιλιά πολλά! Να εχετε μια υπέροχη χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!
      νομλιζω ότι και εγώ μετά από αυτά που διάβασα δεν πρόκειται να ξαναπάω....παρόλο που τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν τοοοοσο πολύ!
      καλή χρονιά να έχεις. Υγεία και ευτυχία στην οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  4. Και του χρόνου με υγεία Λίτσα!!!με το καλό!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω!!!
      καλή χρονια με υγεια, αγάπη και ευτυχια σου ευχομαι!

      Διαγραφή
  5. Με το καλό το νέο μέλος, Λίτσα και καλή και δημιουργική χρονιά να έχεις! Όπως πάντα μας καθήλωσες με τις δημιουργίες και τις φωτογραφίες σου! Να περνάτε πάντα υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Fabulous photographs, it looks like you had a wonderful Christmas.
    Wishing you a very happy New Year.
    Pauline - Crafting with Cotnob
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω τα υπέροχα μπουκάλια σου, Λίτσα μου, και τα ελαφάκια! Θέλω κι εγώ να τα χαϊδέψω! Πολλά φιλιά, Καλή Χρονιά!!! Και με το καλό να υποδεχθείς το νέο μέλος στην οικογένεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε ευχαριστω πολυ πολυ!!
    καλα με τα ελαφακια τρελαθηκα απλα....δεν το πιστευα οτι ερχοντουσαν τοσο κοντα για να τα χαιδεψεις. Κάποιοι τα τάιζαν κιολας και έτρωγαν από το χέρι τους φαντάσου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο κοριτσάκι!!!! Με το καλό το μωράκι σας και να χαρείς αυτους τους μήνες οσο περισσότερο μπορεις! Θερμα συγχαρητήρια και για την επιλογή σου...ειναι δυνατόν να μην εκτιμούσαν τις δημιουργίες σου;;;
    Καλη Χρονια γεματη υγεια και παντα όμορφες στιγμες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε δημιουργία σου είναι ξεχωριστή,έτσι γεμίσατε το σπιτικό σας απο αγάπη,ενέργεια και όμορφα πράγματα.Με το καλό να έρθει και το μωράκι και σας εύχομαι μια πολύ ευτυχισμένη και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Λίτσα μου!
    Μα τι ωραία πράγματα φτιάξατε με τα αγοράκια σου!!! Είναι υπέροχο για τα παιδιά να συμμετέχουν στις προετοιμασίες και να αποκτούν τόσο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά τους Χριστούγεννα. Και οι βόλτες σας πολύ όμορφες! Όσο για την βασιλόπιττα, αυτήν την συνταγή κάνω κι εγώ εδώ και 3 χρόνια και μας αρέσει πολύ (πρώτη φορά όμως την διάβασα σαν "βιενέζικη" και με παραξένεψε!).
    Συγχαρητήρια για την επιλογή σου στο δημιουργικό team! Με το καλό να υποδεχθείτε το μωράκι σας!!!!
    Χίλιες ευχές για μιά καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και χαρές στην οικογένειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γλυκάθηκα με τις μπισκοτένιες γιορτές σας! Εύχομαι ολόψυχα η νέα σας χρονιά, να είναι γεμάτη από τέτοιες πολύτιμες οικογενειακές στιγμές! Και με το καλό το νέο μέλος ε;
    Α και τα θερμά μου συγχαρητήρια για το νέο σου ξεκίνημα στην ομάδα αυτή! Είμαι σίγουρη πως θα μεγαλουργήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το καλό το νέο μέλος Λιτσα μου!!
    Και οι δημιουργίες σου άψογες όπως πάντα!
    Λάτρεψα τα γιορτινά σπιτάκια σου!
    Καλη χρονια με ολα τα καλα εύχομαι!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΈΟ!
    Οι δημιουργίες σου...ξεπέρασαν κάθε όριο...και να είσαι καλά και να είστε όλοι καλά!!!
    Με το καλό το νέο μέλος!Η φωτ..με το μπιμπερό...δεν υπάρχει!!!
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά Λίτσα μου και εύχομαι με το καλό το νέο μέλος! Πολύ χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραία νέα Λίτσα!!! Με το καλό το νέο μέλος!!! Συγχαρητήρια για την επιλογή σου στη δημιουργική ομάδα της decorezerva, το αξίζεις και με το παραπάνω, με όλα αυτά τα εξαιρετικά έργα!!!
    Ευχόμαστε να περνάτε πάντα έτσι όμορφα και δημιουργικά!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με πολύ όμορφα νέα ξεκινάει η καινούργια χρονια για σενα και την οικογενεια σου Λίτσα μου με το καλό και το νέο μελος σας.. παντα έτσι να είναι.. με πολλα χαμόγελα και πολύ αγαπη..οσο για τις δημιουργίες σου και εγω λατρεψα τα μπουκάλια σου...και τις βολτες σας..τα ελαφακια !!!
    τα σηγχαρητηρια μου και για την συμμετοχή σου στην δημιουργικη αυτη ομαδα.. υπεροχα..παντα ετσι όμορφα να περνατε.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ... φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αααααααχ τι να πρωτοπωωωωωωωω...ποσο χαιρομαι που θα χεις κι αλλο παιδακι αχ τι καλα μια θεια μου λεει αν εχεις 3 παιδια μες το σπιτι εχεις την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ!!!σας ευχομαι τα καλυτερααααααααα κ σε σενα πιο προσωπικα καλη υπομονηηηηηη θα περιμενουμε τα νεοτερα σου....να χαρεις τα μεγαλα οσο προλαβαινεις αν κ ειναι αρκετα μεγαλα για να απολαυσετε κ μετα την αφιξη του μωρου πραγματακια μαζι............οι κατασκευες σας φοβερες αχ τι καλα σπιτακια ολο λεω αλλα δεν φτιαχνω κ γω φετος δεν χαλασα χατηρι....εκανα κατασκευες γλυκα αφησα χωρο στο σαλονι για μπολικα παιχνιδια γιατι αυριο θα μεγαλωσουν κ δεν θα θελουν να παιζουν μαζι μου....μπρααααααβο σου που ασχοληθηκες με τα παιδακια ...οι γιορτες εξαλλου τους ανηκουν.........σε φιλωωωω να προσεχεις!!!!ααα κ συγχαρητηρια το αξιζεις κ σε επελεξαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Thank for your very good article.! i always enjoy & read the post you are sharing!

    หนัง HD

    ΑπάντησηΔιαγραφή