Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

κατασκευές με κοχύλια

Όταν έχεις μεταδώσει στα παιδιά σου την τρέλα σου για τη συλλογή κοχυλιών...τότε καταλήγεις να βρίσκεσαι με τόσα κοχύλια που πραγματικά δεν ξέρεις τι να τα κάνεις!
Αφού μοιράσαμε αρκετά σε φίλους και γνωστούς , έπρεπε να βρούμε και ένα τρόπο να τα αξιοποιήσουμε!Μην πάνε χαμένες και τόσες επικύψεις στην παραλία....
Ξεκίνησα λοιπόν, παρέα με τους μικρούς βοηθούς μου, διάφορες κατασκευές.
Πρώτα φτιάξαμε έναν καμβά με κολλημένη άμμο και μια καρδιά από κοχύλια στη μέση. Η καρδιά αποτελείται από κοχύλια αποκλειστικά μαζεμένα από τα χεράκια τους! Και παρόλο που τους φωνάζω  κάθε φορά να μη μαζεύουν τα μικρούτσικα κοχύλια...αυτή τη φορά τα τοσοδούλικα κοχυλάκια μας διευκόλυναν πολύ στο να γεμίσουμε τα κενά!
Φυσικά και δεν μείναμε στον ένα καμβά αλλά συνεχίσαμε με μεγάλη όρεξη να δημιουργούμε τους καμβάδες  που σας έδειξα σε προηγούμενες αναρτήσεις εδώ και εδώ.
Και μετά...ξεκινήσαμε τα στεφάνια!
Το πρώτο, "ντύθηκε" με πολλά πολλά ίδια κοχύλια,
αλλά επειδή μου φάνηκε λιγάκι.... σκέτο να το πω? βαρετό να το πω?
...είπα να του προσθέσω μερικές λεπτομέρειες!Και έτσι έφτιαξα λουλούδια από πεταλίδες διαφόρων μεγεθών καθώς και ένα καραβάκι από θαλασσόξυλα και τα κόλλησα πάνω του.
Στη συνέχεια, ακολούθησε και ένα ακόμη στεφάνι με λινάτσα,κοχύλια και πέρλες, σε πιο ρομαντικό στυλ.
Χαζεύοντας στο Pinterest  ιδέες για κατασκευές με κοχύλια, είδα και αυτά τα χαριτωμένα ζωάκια και δεν υπήρχε περίπτωση να μην μπω στον πειρασμό, να δοκιμάσω να φτιάξω ένα ζευγάρι!
Τέλος με  μικρά κοχυλάκια έντυσα μια απλή παλιά ξύλινη κορνίζα και της έδωσα θαλασσινό αέρα!
Νομίζω έγινε η ιδανική κορνίζα για να φιλοξενήσει την πιο όμορφη φωτογραφία των καλοκαιρινών μας διακοπών!
Είπα "τέλος"????
Μα τα κοχύλια δεν έχουν τελειώσει ακόμη....ούτε και το καλοκαίρι!
Σίγουρα οι κατασκευές με τα αγαπημένα μου κοχύλια, θα έχουν και συνέχεια...


20 σχόλια:

  1. Μα τι όμορφα πράγματα φτιάξανε τα χεράκια όλων σας! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Λιτσάκι μου, έχω κούτες με κοχύλια..είναι αυτό που λένε..το μεν πνεύμα πρόθυμο ..η σάρξ ασθενής.Θαυμάσιες δημιουργίες από το γλυκά χεράκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα!
      αν δεν εχεις κουράγιο για κατασκευες, βαλτα τουλαχιστον μεσα σε βαζα, να στολισεις το μπαλκόνι σου!χωρίς κόπο... υπέροχο αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  3. Ε μα που δεν βρίσκω κοχύλια... Σε λάθος παραλίες πάω! Σε βλέπω και στο instagram και ζηλεύω τις κατασκευές σας! Τα στεφάνια είναι εξαιρετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου πω το μυστικό: τα κοχύλια (τα πολλά) δεν τα βρίσκεις το καλοκαίρι. Τότε τα μαζεύουν όλοι. Θα πρέπει να πας σε παραλία χειμώνα ή Ανοιξη. Το Πάσχα που μαζέψαμε εμείς , ο κόσμος γέμιζε σακούλες ενώ τώρα στην ίδια παραλία, δεν βρίσκεις παρα ελάχιστα!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχα όλα Λίτσα μου !! τα ζωάκια καταπληκτικά!!! μπράβο σου, περιμένουμε και τα υπόλοιπα!! φιλάκια!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπεροχα ολα.Λατρευω το στεφανι με την λινατσα και τον καμβα με την καρδια. Και εγω το ιδιο θεμα εχω με τα μικρα μονο που εμενα μαζευουν βοτσαλα με αποτελεσμα να εχω ενα μινι νταμαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα!!!περιμένουμε λοιπόν, τις δικές σου προτάσεις για κατασκευές με βότσαλα!

      Διαγραφή
  6. Ομολογώ ότι αυτό το "προβλημα" το έχουμε κι εμείς. Σαν παιδιά του βουνού που βλέπουν θαλασσα και τρελαίνονται, τα δικά μου μαζεύουν ακόμα και τα σπασμένα κομματάκια...
    Μας δωσατε κάμποσες ωραίες ιδεες για να τα αξιοποιήσουμε!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε καταλαβαίνω!και τα δικά μου μαζεύουν ακόμη και τα σπασμένα. Στην αρχή τα κράταγα μόνο και μόνο να μην τα στεναχωρήσω. Τώρα σκέφτομαι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κανένα mixed media εργο!!!

      Διαγραφή
  7. Πανέμορφες όλες οι κατασκευές σου Λίτσα μου! ΄Ενας λόγος που λατρεύω την θάλασσα είναι για τους θησαυρούς που μας δίνει! Φιλιά και καλή συνέχεια!

    www.artdecorationcrafting.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ! Εφτιαξές και εσύ εκείνα τα υπέροχα κοχύλια με τα φυτά και μας βάζεις ιδέες, να αξιοποιήσουμε κάτι ίδια μεγάλα κοχύλια που τα είχε πιάσει ο μπαμπάς μου όταν έκανε ψαροντούφεκο.

      Διαγραφή
  8. Το ενα καλύτερο από το άλλο μπράβο σας καλή συνέχεια σε ότι κάνετε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω μεγάλη συλλογή απο κοχύλια Λίτσα μου και πιστεύω ότι ανα κάνω μια κατασκευή απο τις δικές σου θα είναι υπέροχη ,όπως όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίτσα μου, τι υπέροχες κατασκευές! Μπράβο σε όλη την οικογένεια! Λατρεύω το θαλασσινό σου στεφάνι με το καράβι και φυσικά τα αρκουδάκια! Μου δίνεις ιδέες! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Wow! You have been having fun with your shells. You have created lots of wonderful projects.
    Pauline - Crafting with Cotnob
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λιτσάκι μου πανέμορφες πάντα οι ιδέες σου, τις έχω "κλέψει" πολλές φορές για δωράκια!( ομολογώ!)
    ตารางคะแนนลาลีกา

    ΑπάντησηΔιαγραφή