Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

chess room decoration


  Λίγο πριν τη γέννηση του πέμπτου μέλους της οικογένειας και πριν ακόμη ξεκινήσω τις ετοιμασίες για το βρεφικό δωμάτιο, σκέφτηκα να κάνω μια ανανέωση στο δωμάτιο των αγοριών, αφενός για να μη ζηλέψουν που θα έφτιαχνα το δωμάτιο της αδελφούλας τους και αφετέρου  γιατί είχαν μεγαλώσει αρκετά και θεωρούσαν παιδική την τοιχογραφία που τους είχα ζωγραφίσει, στον μόνο άδειο τοίχο που διαθέτει το δωμάτιο τους.

  Με πόνο καρδιάς , λοιπόν, φώναξα τον ελαιοχρωματιστή να σβήσει την τοιχογραφία και σκεφτήκαμε με τα αγόρια ο συγκεκριμένος τοίχος στη νέα του μορφή να είναι αφιερωμένος στη μεγάλη τους κοινή αγάπη: το σκάκι!



Αφού στερεώσαμε δύο μεταλλικές κρεμάστρες στον τοίχο-μιλάω στον πληθυντικό γιατί ο βοηθός μου σε τέτοιες δουλειές καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν ο μπαμπάκας μου-  κρεμάσαμε πάνω τους όλα τα μετάλλια που έχουν κερδίσει σε αγώνες σκακιού και μέχρι τότε βρισκόντουσαν κρεμασμένα σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή μάλλον για να ακριβολογώ σε κάθε καλοριφέρ!

Στη συνέχεια,  πάνω σε  ξύλινα γράμματα που σχηματίζουν τη φράση :  we love chess , έκανα decoupage την ασπρόμαυρη σκακιέρα .



Προσθέσαμε και ένα μαύρο ράφι για να φιλοξενεί τα κύπελλα.


Τη διακόσμηση συμπλήρωσαν δυο κορνίζες που έχουν μέσα τους το πρώτο μετάλλιο των αγοριών στο σκάκι,


καθώς και άλλες δύο που περιέχουν φωτογραφίες τους 


από σημαντικούς σκακιστικούς αγώνες.


Τέλος , επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω παντού πεταμένα κομμάτια σκακιού μέσα στο σπίτι, έφτιαξα ένα ξύλινο κουτί με την ελπίδα να τα αποθηκεύουν εκεί μέσα!


  Τα αγόρια ενθουσιάστηκαν με την μίνι ανανέωση του δωματίου τους, αν και τελικά μετά την ολοκλήρωση του βρεφικού δωματίου, αποφάνθηκαν ότι το πιο όμορφο δωμάτιο του σπιτιού , είναι αυτό της αδελφούλας τους!

5 σχόλια:

  1. Μπράβο στα αγόρια σου που ασχολούνται με το σκάκι... κι εγώ το λατρεύω και σε κάθε ευκαιρία παίζω. Μ αρέσει η διαμόρφωση πολύ.. είμαι υπέρ σε τέτοιου είδους διακοσμήσεις με αναμνηστικά. Να είναι καλά και ο μπαμπάς που βοήθησε και να τα χαίρεστε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Λες να σε πετύχουν αντίπαλο σε κανένα αγώνα?

      Διαγραφή
  2. Πρωτα από όλα θέλω να πω συγχαρητήρια για τις επιτυχίες των αγοριών σου! Επίσης, συγχαρητήρια σε σένα που σκέφτηκες και διαμόρφωσες τόσο άψογα το δικό τους δωμάτιο πρώτα. Αυτή σου η κίνηση οδήγησε τα παιδιά σου στο να δουν με αγάπη κι ευχαρίστηση τη διαμόρφωση του δωματιου του νέου μέλους της οικογένειας και να πουν τελικά πως ηταν το ομορφότερο δωμάτιο. Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααααααααα μα τι ταλενταααααααααααα μπραβο καλα εκανες και τα αραδιασες να τα καμαρωνεις κ συ και αυτααααααααααα ποσο χαιρονται τα παιδια οταν καμαρωνουμε τα εργα τους......... μπραβο μανουλα κ παιδακια συνεχιστε γεραα κ δυναταααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή