Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

"Οι άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς" , Χαρίτων Γιωτάκης

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου πλησιάζει και πολλοί από εσάς θα ετοιμάζετε ήδη τις βαλίτσες των καλοκαιρινών σας διακοπών...
 Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε?
Ένα καλό βιβλίο φυσικά!
Και έχω να σας προτείνω ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΚΩΝ και απόλαυσα την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόμουν σε διακοπές.

"Οι άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς" του Χαρίτωνα Γιωτάκη



Η υπόθεση του βιβλίου περιγράφεται στο οπισθόφυλλο:

"Ο Αλέξανδρος είναι ένας ευαίσθητος και συναισθηματικός  άνθρωπος. Όμως η έντονη σεξουαλικότητά του τον ώθησε στα εφηβικά του χρόνια να αναζητήσει με πάθος τον έρωτα. Αυτή του η αναζήτηση τον έμπλεξε στα δίχτυα ενός φοβερού κυκλώματος πορνείας, που ήλεγχαν σημαίνοντα αλλά διεφθαρμένα πρόσωπα της αθηναϊκής κοινωνίας. Αυτό, κατά την ενηλικίωσή του, τον οδήγησε να στρατολογηθεί, αναγκαστικά, σε ομάδες αδίστακτων μισθοφόρων στρατιωτών-σκλάβων οι οποίοι ανήκουν διά βίου σε κάποιους μεγιστάνες του πλούτου. Οι μαχητές αυτοί ονομάζονται  ΦΡΟΥΡΟΙ.
Ίσως σε μια άλλη εποχή ο Αλέξανδρος να ήταν χορευτής ή ποιητής, όμως η μπερδεμένη προσωπικότητά του τον ώθησε, με την πάροδο των ετών, να μεταβληθεί  σε ένα τέρας με το κωδικό όνομα «Μάρων». Απλός οικογενειάρχης στα μάτια όλων, στις σκοτεινές του ώρες μεταμορφώνεται σε Μάρωνα, αναλαμβάνοντας κάθε είδους επικίνδυνη επιχείρηση, δημιουργώντας έναν φρικιαστικό θρύλο γύρω απ’ το όνομά του.
Με αφορμή τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να αποδεσμευτεί από την εγκληματική οργάνωση της οποίας είναι πλέον αναπόσπαστο μέλος, λαμβάνει μέρος –ακούσια– σε μια αιματοβαμμένη ακολουθία γεγονότων. Ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινά, με πρωταγωνιστές πρόσωπα του παρελθόντος, τους αφοσιωμένους μισθοφόρους ενός ηγέτη του εγκλήματος και τις μυστικές υπηρεσίες. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, ο Μάρων ελίσσεται ανάμεσα στον πόνο, το αίμα και τον τρόμο. Το μίσος τροφοδοτεί τη δύναμή του, αλλά ο έρωτας θα υποτάξει τη θέλησή του.
Μα και πάλι η προδοσία θα νικήσει –κι εκείνος επιτέλους θα χαθεί, βρίσκοντας τη λύτρωση που αποζητούσε… "



  Αυτό που με εξέπληξε σε αυτό το βιβλίο ήταν η απίστευτη εμπεριστατωμένη έρευνα του συγγραφέα για να παρουσιάσει ένα τόσο πλήρες έργο. Όταν θα διαβάσετε το βιβλίο θα με θυμηθείτε και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ! Όσο για την πλοκή..., από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα, η  συνεχής δράση δεν σε αφήνει λεπτό να βαρεθείς αλλά αντιθέτως σε κάνει να μη θέλεις να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου μόνο και μόνο επειδή τα περιγραφόμενα επεισόδια του κειμένου είναι τόσο ζωντανά που σε αιχμαλωτίζουν ολοκληρωτικά και με έναν θυελλώδη  ρυθμό στις σελίδες του βιβλίου!
Το τέλος ήταν πραγματικά απρόσμενο γιατί  τίποτα μέσα στο βιβλίο δεν σε προϊδέαζε για αυτό και φυσικά  ήταν μια μεγάλη έκπληξη... αλλά θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντάς το!

Για να μην σας λέω όμως  μόνο εγώ τη δική μου άποψη για το βιβλίο, ζήτησα από  τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Χ. Γιωτάκη να μας μιλήσει για το νέο του έργο:
 "Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα έντονης και αδιάκοπης «αστικής δράσης», το οποίο χαρακτηρίζεται από σκηνές βίας -ακόμη και ψυχολογικής. Ωστόσο, το συναίσθημα και ο έρωτας έχουν κυρίαρχη παρουσία!
Παρόλο που το θέμα, οι χαρακτήρες και τα δρώμενα του εν λόγω μυθιστορήματος είναι απολύτως φανταστικά, η όλη παρουσίασή του ακολουθεί την τεχνική που συνηθίζω να χρησιμοποιώ σε όλα μου τα έργα: κάθε περιγραφόμενη λεπτομέρεια -ακόμη και η, φαινομενικά, πιο ασήμαντη- έχει μελετηθεί επισταμένως ώστε, μεμονωμένα, να αποτελεί μέρος της απτής πραγματικότητος. Ιατρικές συνθήκες και επεμβάσεις, οπλισμός, μαχητικές τακτικές ελιγμών και εισβολών, αστικά και δασικά περιβάλλοντα, μηχανολογία, βαλλιστική, περιγραφή και συμπεριφορά πτητικών μέσων και συσκευών, ψυχιατρική προσέγγιση, και γενικότερα όλα όσα αναφέρονται στις σελίδες του, έπονται κοπιώδους, εξειδικευμένης και μακράς διαρκείας μελέτης και εκπαιδεύσεως δίπλα σε επιστήμονες -ειδήμονες- των αναφερομένων επιστημών".
 Το βιβλίο "οι άγγελοι αγαπούν τους αμαρτωλούς" μπορείτε να το βρείτε εδώ .

Καλό Σαββατοκύριακο και Καλή Ανάγνωση!!!

19 σχόλια:

  1. Τέλεια και έψαχνα ενα βιβλίο να παρω για τον Αύγουστο που θα ειμαι σε διακοπές και θα μπορέσω να το απολαύσω!
    Ενδιαφέρον πλοκή και μιας και λες κ εσυ οτι ειναι καλό θα σε ακούσω ��
    Και επιπλέον με τράβηξε και το γεγονός οτι ο συγγραφέας λεει οτι συμπεριφορές και πλοκή των ηρώων ειναι μελετημένες βάση ψυχολογίας και ιατρικών μελετών ! Μπράβο του που δεν μένει μόνο στην ιστορία και σε μια απλή πλοκή ! Ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εμένα ακριβώς αυτό με τράβηξε σε αυτό το βιβλίο, η μελέτη που έχει γίνει ακόμη και για την πιο μικρή λεπτομέρεια!

      Διαγραφή
  2. Έχω καιρό να χαλαρώσω και να διαβάσω ένα καλό βιβλίο, μου έχεις εξάψει την περιέργεια, θα πάω να το ψάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαλάρωση που σου προσφέρει ένα καλό βιβλίο είναι όντως ανεκτίμητη!Καλό ΣΒ!

      Διαγραφή
  3. Thank you for sharing this, it sounds like a brilliant book.
    Pauline - Crafting with Cotnob
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαίνεται να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Αυτό που μου εξάπτει την περιέργεια να το διαβάσω είναι τα λόγια του συγγραφέα ότι η κάθε περιγραφόμενη λεπτομέρεια έχει μελετηθεί επισταμένως ώστε, μεμονωμένα, να αποτελεί μέρος της απτής πραγματικότητος.
    Ευκαιρία στις καλοκαιρινές διακοπές, να το διαβάσω!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι ένα βιβλίο με ενδιαφέρουσα πλοκή!
      Καλές διακοπές και καλή ανάγνωση!

      Διαγραφή
  5. Μου αρέσουν τα αστυνομικά βιβλία και διαβάζω συνήθως ξένων συγγραφέων.
    Θα το πάρω σίγουρα Αφού το προτείνεις και θα τα πούμε 😆
    Να περνάς καλά.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που έχουμε και Έλληνες αξιόλογους συγγραφείς!
      Καλό ΣΒ!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Λιτσάκι, θα το έχω στα υπ' όψιν για τη προσεχή αγορά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτο μυθιστόρημα. Η περιπέτεια στο αποκορύφωμά της αφού οι καταιγιστικές σκηνές δράσης πραγματικά σου κόβουν την ανάσα. Οι ανατροπές, το μυστήριο και η ροή των γεγονότων σε καθηλώνουν. Οι μαχητικές σκηνές είναι το δυνατό σημείο του βιβλίου, όμως ο ερωτισμός και ο συναισθηματισμός σου προκαλούν έντονη συγκίνηση. Η γραφή του συγγραφέα άριστη. Μοναδικό βιβλίο για τα ελληνικά δεδομένα! Συγχαρητήρια στον συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που το έχεις διαβάσει και οι απόψεις μας συμπίπτουν!
      καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές να έχεις!

      Διαγραφή
  8. Ευχαριστώ θερμώς τη διαχειρίστρια του ιστοτόπου για τον κόπο της να μελετήσει το εν λόγω έργο μου, και εν συνεχεία να παρουσιάσει τις σημαντικές παρατηρήσεις της, καθώς επίσης και τους φίλους της σελίδας αυτής για τα ευγενικά τους σχόλια. Εύχομαι σε όσους αποφασίσουν να διαθέσουν μέρους του πολύτιμου ελευθέρου χρόνου τους στην ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος, να απολαύσουν πολλές συναρπαστικές, λογοτεχνικές στιγμές.
    Χαρίτων Γιωτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να γράψετε το δικό σας σχόλιο...
      Πολλά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο σας αυτό βιβλίο!
      Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  9. Λίτσα μου, με γεια στο χεράκι σου! Άξιζε όμως την ταλαιπωρία. Το κουτί είναι πραγματικά υπέροχο!
    ตารางคะแนนลาลีกา

    ΑπάντησηΔιαγραφή